Pondělí 12.10.

po analýze Karlových Varů jsem se snažil získat i nějaké informace od lidí, co bydlí v KV. Znám jen pár, ale našel jsem články o tom, co lidem v KV chybí a vybral témata co by šli s mým k OS.

Lokace
Zapomenutá Ohře 

Dříve byla Ohře plná života. Po řece jezdily parníky a lidé chodily do městské plovárny, byla centrem volnočasových aktivit. Dnes je řeka více méně prázdná.
Jelikož je to problém celých KV, tak i naše lokalita u Chebského mostu má stejný problém. Proto se chci zabývat znovuoživením řeky.

Smyčka Ohře


Co se týče místních, největší problém mají v tom že chybí místo kde se můžou lidé v klidu scházet, proto v minulých letech proběhla petice o vytvoření Náměstí Republiky u Tržnice. To by byl ideální začátek na propojení s řekou, pracuje se tu z myšlenkou trojúhelníku Ohře-Becher-Tržnice, já jsem z toho udělal "čtverec" a přidal ještě Chebský most.
Revitalizací břehu po obou stranách se řeka opět může naplnit životem. a propojit tak od sebe oddělené břehy a podpořit a zkvalitnit místo pro budoucí výstavbu.

Možnosti občanských staveb

V mém průzkumu hodně rezonovalo, málo prostorů kde trávit volný čas a to ve všech věkových skupinách. Komunitní centrum. Znovu obnovení městské plovárny. Další věcí bylo málo prostorů ke kulturnímu životu. Hlavně co se týká menší scény. Prostory pro malé představení/letní divadlo.

OS a její okolí



Lávka zavěšená na ChM


Myšlenka 2 - Dočasná stavba

V druhé myšlence vycházím ze stejných informací, ale zásah by byl v mnohem menším měřítku, a tím vytvořit dočasnou "OS" než by se město pustilo do velké transformace řeky.

Letní divadlo/koncertní prostor, centrum na trávení volného času









Komentáře

Oblíbené příspěvky